“De ene match is de andere niet”

Hallo beste volgers,

We vlogen er snel in vandaag, iedereen was zeer enthousiast om nog eens alles te geven voor de laatste echte projectdag. Zoals elke dag werd iedereen in groepjes verdeeld. Onze artgroep schilderde met veel kleur en creativiteit de laatste spatjes op de muren: een Joerkschilderij en een hartjesmuur werden na bloed, zweet en tranen te bewonderen op de muren van Centre Ali. Ook het babyteam heeft zichzelf overtroffen. Na een uur waren we al klaar met al de baby’s te verversen, terwijl dit normaal gezien veel langer duurt. Ook in het kleuterschooltje was de sfeer op en top. Na het spelen, voeden, verven en knuffelen was het tijd voor het middagmaal. EINDELIJK couscous!

Na het middagmaal was het tijd voor een groepsfoto aan de stadsmuren van Taroudant. Hierbij hield iedereen een letter vast om de zin: UN GRAND MERCI te vormen als bedanking voor het personeel van al onze projecten en Hlimou, onze voortreffelijke gastheer.

Na onze middagpauze vlogen we er weer met volle moed in, ook al was het maar voor een uurtje. Het was tijd voor een afscheidsmomentje met de kinderen van Lalla Amina, een emotionele ervaring. We hadden maar een uurtje, want nadien volgde de clash met de voetballers van Centre Ali…

Om 16:00 was het zover, we moesten onze groep in twee delen opsplitsen om nadien een match 8 tegen 8 te spelen. Een voetbalmatch waar de jongens, zowel onze Vlaamse als de Marokkaanse, al sinds dinsdag naar uit hadden gekeken. Uiteindelijk werden er vier matchen gespeeld, waarvan we er toch eentje van hebben gewonnen. Een hele prestatie, als je kijkt naar de talenten die er bij de andere ploeg rondliepen.

Nadien werd er nog volop gesocialised met de Marokkaanse jongeheren. Er werd gedanst, gejongleerd met de bal en volop contacten gelegd. Een topervaring!

’s Avonds was er voor de meiden nog een toffe verrassing: henna. Een tatoeage op korte termijn, die naar het schijnt ook nogal pikt. De jongens haalden de hammamervaring van gisteren in en kwamen volledig relaxed en gescrubt terug met een babyhuidje.

Helaas zijn we ook tot de constatatie gekomen dat we reeds in de helft van onze reis zitten. Na onze werkweek volgt er morgen een afscheidsfeest met iedereen van Centre Ahli en erna volgt er enkel nog ontspanning, totale relaxatie en toeristische tripjes!

Nog zonnige groetjes uit Marokko van Dietje en Nelie x

Quote van de dag: “De helft is het begin van het tweede deel” – D.B. Quotes

Advertenties

2 gedachtes over ““De ene match is de andere niet”

  1. Ongelooflijk hoe Dietje toch op het hoogste niveau blijft presteren…
    Een zeer straffe prestatie op deze manier verderzetten is werkelijk een 11/10 waard; een bank vooruit en een kus van de juf (Evert, je weet wat je te doen staat). Enjoy, I’m jealous!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s