Laura’s b-day bash

Laura’s b-day bash

Hey trouwe lezers,

Vandaag begon net zoals anders met het gezang van de muezzins, maar de sfeer zat er alweer direct in, want we hadden een jarige onder ons. Laura werd vandaag namelijk volwassen! Na het ontbijt splitsten we weer op en beleefden we allen een fijne ochtend. Bij Lala Amina was er zeer heugelijk nieuws te melden, want een van de baby’tjes werd geadopteerd! Hierdoor kwamen we ook te weten dat zo’n proces heel veel tijd inneemt en het kindje dus nog wel even in het weeshuis zal moeten verblijven, maar het is echt fijn om te weten dat het kindje verder in een eigen nestje zal opgroeien.

Na de middag genoten we even van heerlijk weer en gingen we op bezoek bij een arganoliefabriekje. Hier konden we dan ook tal van producten kopen, van rimpels tot cellulitis of sinuspijn – wij zullen er geen last van hebben! Erna gingen we terug richting onze kindjes. Ondanks een beetje regen, konden we hier toch weer veel plezier maken dankzij de talrijke spelletjes en groovy danspasjes.

Dit keer was een avondje thuis geen optie. We genoten eerst van spaghetti met kaneel en suiker (suiker is hier overvloedig aanwezig en lijkt in zowat elk gerecht het basisingrediënt te zijn) en hierna vertrokken we met de meisjes naar de hamam, terwijl de jongens de Belgische voetbal gingen volgen in een lokaal cafeetje. De legendarische wedstrijd tussen onze Belgische trots AA Gent en de Engelse topper Tottenham Hotspur, in het mytische stadion van Wembley, konden onze boys niet aan zich voorbij laten gaan. Gent wist zich op magistrale wijze te kwalificeren voor de volgende ronde van de Europa League, aldus Dietje Bochar en Joerk Peeters, die uitzinnig waren van vreugde 🙂

Over naar de ladies in de hamam: toegegeven, de hamam was niet wat we ervan verwacht hadden. We kwamen binnen in een heel warme ruimte vol met stoom en vrijwel meteen begon een half naakte vrouw een voor een onze haren te wassen. Hierna werden we doorverwezen naar een andere vrouw die ons letterlijk van kop tot teen behoorlijk hardhandig schrobde. Wanneer we dan dachten dat dit het einde was, kregen we ook nog een modderbad. Dit was het allemaal absoluut waard, want ieder van ons kwam buiten met een babyhuidje en een band die in de hamam gesmeed wordt, valt niet zo maar te evenaren.

Uiteindelijk sloten we de dag af met een heerlijk stukje verjaardagstaart, aardbeien en lekkere Cola en Fanta, waar onze gastheer Hlimou voor gezorgd had. Dat de taart bovendien geserveerd werd op prachtige prinsessenbordjes maakte de dag he-le-maal af.

Het was alweer een zeer vermoeiende, maar vooral een bijzonder toffe dag! Hopelijk meer van dat morgen, nadat we goed genoten hebben van onze nachtrust.

Kusjes, Vanessa en Trees

Quotes van de dag:

 • “Diarree, dat doet pijn aan uw holletje.” ~ Jone
 • “Oké, ik heb genoeg borsten gezien voor vandaag, ik smeer hem” ~ Elise
 • “ONCE A BUFFALO , ALWAYS A BUFFALO!!!” ~ een uitzinnig Dietje

4 gedachtes over “Laura’s b-day bash

 1. Jullie reis ziet er super interessant en tof uit!
  Geniet nog van jullie volgende dagen om heel veel bij te leren en ook van het weertje te genieten want hier in België…
  Groetjes

  Like

 2. Deze 3 quotes zijn 3 maal goud waard. Voor de quote van AA Gent is het goud niet ver te zoeken ( de eindoverwinning in de Europa League, of course), genoeg borsten gezien kan ik ook in komen, Evert zijnde ( daarbij komt nog dat ik ‘ik smeer hem’ me zo in Evert’s stem kan inbeelden), en dat diarree wat last kan veroorzaken… Tja, dat is een feit.

  Geniet ervan!
  P.S.: willen jullie allemaal misschien mijn valentijn zijn?

  Like

 3. Jaaa, BUFFALOOOOO! Superfijn om al jullie belevenissen te lezen! Het is ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring, jullie enthousiasme spat van het scherm. Nog een leerrijke en veilige reis voor jullie allemaal!!

  Like

 4. Zo zaaaalig. Verwennerij van de bovenste plank zo een stoombad met scrub en modder catch onder meiden 😊.
  @Yentl. We trekken vandaag een vers spoor in de sneeuw speciiaal voor jou !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s