Bouworde ontstond in 1953 uit een Christelijke beweging als reactie tegen de wet van de sterkste. Hun doel is om op te komen voor de zwakkeren en diegenen die uit de boot vallen. Later breidt dit idee uit tot drie verschillende takken. Ten eerste het technisch bouwen, waarbij men gaat investeren in huisvesting en infrastructuur. Daarnaast het ecologisch bouwen waar het beschermen van de natuur centraal staat. Als laatste is er het sociaal bouwen waarbij ze activiteiten gaan organiseren voor de plaatselijke bevolking.

Wij, leerlingen van het 5e en 6e jaar Humane Wetenschappen, richten ons op deze laatste tak. Concreet gaan wij werken met een centrum voor straatkinderen‘Centre Ali’ en een weeshuis ‘Lala Amina’ in de stad Zuid-Marokkaanse stad Taroudant, Marokko. Spelletjes organiseren, lesgeven, wandelen in het Atlasgebergte en de Marokkaanse gastronomie ontdekken, staan zeker op ons tiendaagse programma.

We hopen dat we als groep zullen groeien uit deze ervaring. Om het met de woorden van Bouworde te zeggen: “It doesn’t matter where you’re going, it’s who you have beside you.”

bouworde-logo-hr