1

Emma De Knoop (5HW): « De inleefreis van Marokko is iets waar ik al heel lang naar uitkijk. Ik hoop dat ik veel ga bijleren over hun cultuur en dat we een toffe groepssfeer gaan creëren. Hopelijk word ik niet te ziek door het kraantjeswater… ik kijk ook heel hard uit naar het eten en muntthee natuurlijk  🙂 »


dsc03148Marie De Pauw (5HW):
« Dag allemaal. Mijn naam is Marie en ik heb het geluk dat ik dit schooljaar mee mag gaan naar Marokko. Ik heb er ongelofelijk veel zin in. Het gaat een ongelofelijke ervaring worden, omdat we overweldigd gaan worden door leermomenten, ontmoetingen, cultuur, omgeving, … Ik verwacht dat deze reis mij gaat helpen om mijn kijk op de wereld bij te schaven en mij verder te laten kijken dan mijn eigen leefomgeving. Ik heb veel zin om het land te leren kennen samen met mijn vrienden van 5HW en mijn nieuwe maatjes uit 6HW die ik tijdens de reis nog beter kan leren kennen. Dat we dus maar snel kunnen vertrekken 🙂 »

knipselJurgen Peeters (5HW):  « Onze reis naar het wondermooie Marokko was altijd al iets waar ik met volle teugen naar uitkeek. Het leekt me een ervaring die je slechts één maal kan meemaken met de groep mensen om mij heen; de leerlingen uit 5 & 6 Humane Wetenschappen. Nu is het eindelijk een droom die uitkomt, een droom waar ik, nu ik er bij stilsta, zal beseffen dat ik ‘oog in oog’ zal komen te staan met een heel andere cultuur. Met name een cultuur die zo verschilt van onze westerse maatschappij, een cultuur met al zijn eigen gewoonten en rituelen, een cultuur waar een compleet andere wereld achter schuilt. Met elk van deze dingen ga ik, samen met alle andere HW’ers, in contact komen, wat hopelijk in een ervaring om nooit te vergeten zal resulteren!»

4Inez Lemm (5HW):  « Ik  verwacht dat de marokkoreis een onvergetelijke ervaring vol avontuur wordt. Daarnaast verwacht ik ook dat ik veel ga leren over de cultuur daar, maar ook over samenwerking. Ik denk dat ik veel nieuwe en interessante mensen ga leren kennen en hoop ze te helpen waar ik kan. Het eten gaat fantastisch zijn, daar ben ik zeker van! » 

5Anaëlle Thienpont (5HW): « Ik kijk enorm uit naar de Marokkoreis, omdat ik benieuwd ben om  verschillen te ontdekken tussen Marokkanen van daar en Belgische Marokkanen. Ook vind ik de organisatie waarmee we mee gaan enorm interessant. Ze komen op voor de rechten van vrouwen en weeskinderen die daar leven en ik ben blij dat ik een steentje kan bijdragen. Hiernaast ben ik wel bang dat de confrontatie met armoede daar aangrijpend zal zijn. Ik hoop zo veel mogelijk bij te leren! »

6Mai Vy Vo (5HW): « Ik kijk al erg lang uit naar de Marokkoreis en eindelijk is het (bijna) zover. Ik verheug me erop om de mensen van daar te helpen en blij te maken. Ik ben nog nooit in Marokko geweest dus het is zeker en vast spannend om in contact te komen met de Marokkaanse cultuur. Ik denk dat het een reis zal zijn die mij ontzettend veel zal bijleren en mij ook altijd zal bijblijven. Ik ben blij dat ik op deze manier de wereld een beetje kan verbeteren. »

7Yentl Bekaert (6HW): « Wanneer ik mij de reis probeer in te beelden, zie ik voor mij dat we elke dag 10 kopjes Marokkaanse thee drinken. Waarschijnlijk zal dat niet het geval zijn, al lijkt mij dat wel leuk. Mijn verwachtingen van Marokko zijn vooral dat we een heel leuke tijd gaan beleven. Ik ga echt van elke seconde proberen te genieten als ik daar ben, want volgens mij wordt het een ongelofelijke ervaring. Ik heb geen angsten voor de reis. Het enige waarvoor ik bang ben in het dagelijkse leven zijn spinnen, dus hopelijk komen we niet te veel spinnen tegen. Voor de rest denk ik dat de sfeer heel leuk gaat zijn en dat het een reis wordt om niet te vergeten. »

8Dieter Bochar (6HW): « De reis naar Marokko wordt voor mij een fijn weerzien. Een aantal jaren geleden heb ik ook al steden als Fez, Marrakesh en Meknes bezocht. Destijds was ik al erg in de wolken over Marokko; met name de cultuur en de barmhartige bewoners waren mij toen al erg bevallen. Voor het eten heb ik geen vrees, voor niets i.v.m. Marokko in feite. Hopelijk zit de sfeer er tijdens de reis goed in en leren we elkaar nog beter kennen. Het project zelf in Marokko laat ik op mij afkomen, maar ook daarover maak ik mij absoluut geen zorgen! Ik wil vanzelfsprekend ook heel graag bijdragen aan een constructief, gemeenschappelijk project. »

9Mathilde De Houwer (6HW): « Wat ik vooral verwacht in Marokko is gastvrijheid. Ik herinner me van de andere keren dat ik aan vrijwilligerswerk deed dat mensen die het iets minder hebben vaak veel liever en vrijgeviger zijn. Ook vind ik het heel mooi om culturen te vermengen en kennis met elkaar te delen. Ik kijk ook al uit naar het eten! Man, wat gaan we daar heerlijk smullen…. Ik heb er heel veel zin in en dat komt ook dankzij de mensen waarmee ik op reis ga. De Marokkoreis wordt ongetwijfeld een topper! »

10Laura Hanssens (6HW): « Ik wil de cultuur van Marokko opsnuiven, hun tradities mee beleven en de natuur ondekken. Voor mij is heel deze vakantie een soort van uitdaging, maar ik heb hier zo immens veel zin in! Ik weet niet wat ik van ons project moet verwachten en dat maakt mij wat onzeker, maar mijn grootste angst is dat ik het eten daar niet lust en zal omkomen van de honger. Dat zullen we na de vakantie wel ontdekken. Ik ben wel heel erg blij dat ik na 18 jaar mijn verjaardag eens in een warmere toestand kan vieren! »

11Hannah Hommen (6HW): « Marokko… de reis waar alle humane wetenschappers naar uitkijken. Ik zeker ook, maar toch heb ik ook altijd een klein hartje. Voor de eerste keer zonder ouders uit je eigen continent, en dan mag ook mijn grote knuffeldier natuurlijk niet mee…, dus die zal ik ook moeten missen. Maar ja, eens je dan meer en meer te weten komt over de reis, begin je toch een plaats te geven aan al deze gevoelens. We leven namelijk maar één keer (dat denk ik toch), dus dan kunnen we maar beter elke kans om de wereld beter te leren kennen, grijpen.
Nu het zo dicht bij komt spoken de vragen soms wel door mijn hoofd… Ga ik het eten lusten? Word ik daar niet ziek? Gaan ze onze hulp en aanwezigheid wel aanvaarden?… Gelukkig hebben we een hele heldere presentatie gekregen van Bouworde waar al veel vragen zijn beantwoord. En hey, de meeste ongevallen gebeuren thuis. Dus dan kan je maar beter eens op reis gaan! Nu is het alleen nog maar aftellen tot ons vertrek. »

jone Jone Loonen (6HW):  « Ik kijk enorm uit naar onze inleefreis en ben er zeker van dat we er met de hele groep een onvergetelijk tiendaagse van gaan maken. Zelf werk ik graag met mensen dus ik kijk heel erg uit naar de omgang met de straatkinderen ter plekke. Waar ik wel onzeker over ben is het feit dat we Frans zullen moeten spreken om onszelf verstaanbaar te maken. Frans is nooit mijn sterkste vak geweest, maar ik probeer het te zien als een goede oefening. Verder hoop ik ook dat de Marokkaanse keuken “mijne meug” zal zijn. Ik ben iemand die veel lust en ook steeds openstaat voor nieuwe gerechten en dat zal in Marokko zeker niet anders zijn.  Ik weet één ding: ik ga er met volle teugen van genieten en er een onvergetelijke reis van maken! »

13Trees Olemans (6HW): « Ik kijk heel erg uit naar deze Marokkoreis en ben benieuwd naar wat voor avonturen we allemaal gaan meemaken. Een nieuwe cultuur leren kennen is altijd heel fijn en levert fantastische ervaringen op! Ik begin aan dit project met een goed gevoel en ben dan ook dankbaar dat wij hier de kans voor krijgen. Het enige waar ik niet zo overtuigd van ben is het eten en drinken. Ondertussen hebben we al veel gehoord over mogelijke ziektes en ik hoop er dan ook op dat dit binnen onze groep niet het geval zal zijn. Waar ik wel al 100% zeker van ben, is dat ik er heel veel zin in heb! »

14Vanessa Swenne (6HW): « Ik kijk enorm uit naar onze inleefreis in Marokko, voor mij een onbekend terrein waardoor er des te meer kriebels aanwezig zijn in mijn buik. Ik kijk nu ook al uit naar de ontmoeting met de Marokkaanse kinderen. Ik heb zin om met hen te spelen, hen dingen aan te leren, maar natuurlijk ook om veel plezier met hen te maken. Dit komt doordat ik zeer graag met kinderen en jongeren werk. Hiernaast ben ik ook zeer nieuwsgierig naar de Marokkaanse cultuur, de sfeer, architectuur, het eten en natuurlijk ook de vele markten en winkeltjes. 🙂 🙂 🙂 »

Begeleidende leerkrachten van dienst zijn dit keer Nathalie Ampe, Elise Van der Mosen en Katleen Vanoverbeke. Ook zij zijn er helemaal klaar voor!

nat    elise1   kat