Survival of the fittest

Marokkaanse pannenkoeken, chocoladekoeken, verse fruitsap en warme chocomelk, het ontbijt in de toeristische ‘hoofdstad’ Marrakech was zonder twijfel het lekkerste van onze Marokkoreis. Na dit lekker ontbijtje op het Jemaa El Fna plein was het tijd om er nog eens op eigen houtje op uit te trekken. Terwijl de leerkrachten hun historische bagage nog wat bijschaafden door de Ben Youssef Medressa te bezoeken, gingen wij nog even shoppen in de bekende souks. Na een drukke voormiddag was het tijd om weer aan tafel te schuiven en onze mooie aankoopjes aan elkaar te showen. Natuurlijk ontbraken de sappige afbiedverhalen hier niet. Toen was het alweer tijd om onze bagage op te halen in ons hotel en richting tourbus te trekken. Rond 13.30 verlieten we Marrakech in onze stijlvolle partybus.

Helaas gaf de partybus na ongeveer anderhalf uur de geest en waren we genoodzaakt om het te doen met beperkte voorraden. Al snel werd de paniek weggedreven door het spelen van ‘waarheid, durven of doen’, waarbij duidelijk werd dat iedereen in een kannibaal zou veranderen mochten we er langer vastgezeten hebben. Iedereen was namelijk onophoudelijk bezig met het beraadslagen over wie er als eerste opgegeten zou worden. Sommigen onder ons (we gaan geen namen noemen…) vonden het nodig om hun behoeften te doen langs de zijkant van de autostrade waar we gestrand waren. Deze personen voorzagen zichzelf van het nodigen en gingen zonder gène op hun hurk een kleine of een grote boodschap doen. Na verscheidene pogingen van het herstarten van de partybus, kwam twee uur later uiteindelijk de verlossing in de naam van partybus 2.0.

Rond 20.00 uur kwamen we in het voor ons bekende Taroudant terecht, na het urenlange aanhoren van de buschauffeur die voortdurend Arabisch zat te praten tegen een of andere persoon die blijkbaar niets beters te doen heeft dan zijn tijd te vullen met het vrijwillig aanhoren. We werden bij Hlimou thuis met open armen ontvangen en genoten van een lekker avondmaal: spaghetti bolognaise met het gebruikelijke Marokkaanse brood. Hiermee sloten we de geslaagde laatste avond in Marokko af, met een brede glimlach op ieders gezicht, en met toekomstige tranen in de ochtend bij het nakende afscheid.

Nu nog even snel onze koffertjes pakken en dan snel onder de lakens om er morgen heel vroeg weer met veel energie tegenaan te gaan.

XOXO Jurgen en Hannah

Quote van de dag:
– “Een vertrek is het begin van een nieuw avontuur”

Zin van de dag:
– “Is dit een prank?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s