Dikken… boîte!

Deze ochtend waren we aangenaam verrast toen we zagen dat de henna op onze huid er zo goed uitzag. Gisterenavond leek het nog een beetje op het resultaat van een uitgelopen oranje fluostift, maar de nacht heeft duidelijk deugd gedaan 🙂

Fris en monter vertrokken we met z’n allen naar Centre Ahli voor het afscheidsfeest met alle straat- en/of weeskinderen. Voor de gelegenheid werd de geluidsinstallatie en de synthesizer van onder het stof gehaald, stoelen werden aangerukt, de thee en koekjes werden klaargezet en iedereen was uitgelaten. Zoals de titel al doet vermoeden werd het een echt festijn! Al snel werden alle stoelen aan de kant geschoven en werd er vooral heel erg veel plezier gemaakt. Er volgden nog mooie speeches van de schooldirectrice, onze eigenste Hlimou en onszelf. We kregen ook een prachtig handgemaakt cadeau in pleister van de jongens. Het zal zeker een ereplaatsje krijgen in het HW-lokaal! Wij bedankten het centrum op onze beurt met een ingekaderde foto.

Het was echt schitterend om te zien hoe iedereen zich uitleefde. Of je nu een straatkind, weeskind of net uit een warm nest komt, of je nu gesluierd of met blote armen rondloopt, of je nu moslim, christen of atheïst bent, alle kinderen willen hetzelfde: spelen, dansen, voetballen, knuffelen en vooral heel veel lachen.

Het afscheid viel dan ook zeer zwaar: keer op keer stelden we het moment nog een beetje uit, er volgden extra kusjes en knuffels, er werd een recordaantal selfies genomen en werden er nog meer contactgegevens uitgewisseld. De warmte en liefde van de kinderen zullen we echt niet snel vergeten…

Na een lekkere Marokkaanse lunch trokken we dan richting ons dakterras, want vandaag was onze eerste echte zomerse dag. Heerlijk! In de beslotenheid van ons terras werden de rokjes korter en de t-shirts beperkter en werd er naarstig aan onze teint gewerkt. Nadien gingen we volledig in toeristische modus en bezochten we de stadsmuren, een tot hotel omgebouwd paleis en de souks van Taroudant, dat alles met Hlimou als gids van dienst.

Het was absoluut een prachtige dag en de resterende drie dagen beloven al even schitterend te worden: morgenochtend vertrekken we naar Imlil, een stadje in de Atlas waar een bergtocht op het programma staat en we één nachtje verblijven. Maandag reizen we dan verder door naar Marrakech om ook daar wat cultuur op te snuiven. Als alles goed gaat zijn we dinsdagavond terug ‘chez Hlimou’ en woensdagochtend volgt de terugkeer richting Brussel.

Heel veel liefs,

Elise, Katleen en Nathalie

Quote van de dag: “Alle wegen leiden naar Hlimou.”

4 gedachtes over “Dikken… boîte!

 1. Zo leuk om te zien en lezen dat jullie de HW-energie kunnen doorgeven aan de kindjes daar en ongetwijfeld ook omgekeerd.. En vooral dat het Marokko-project duidelijk nog niet op z’n einde is, you did a great job 🙂 geniet nog van de laatste dagen daar samen na de waarschijnlijk vermoeiende week!!

  Like

 2. Dag allemaal!!
  Zo te zien hebben jullie het daar dik naar jullie zin in Marokko, fijn om jullie blog te lezen lezen!
  ‘k Kan me voorstellen dat het afscheid van de kinderen niet makkelijk was…
  Geniet nog van een paar daagjes ‘toerisme’, jullie hebben het dubbel en dik verdiend!
  Heel veel groetjes vanuit een grijs België…

  Like

 3. Hallo humies,

  Ik heb in vandaag in 1x jullie blog moeten lezen en ooh zo tof! Een beetje nostalgie, maar jullie doen ook zo’n andere dingen dan dat wij deden. En de quotes van de dag… denk dat er daar zeker veel gelachen wordt :-). Amuseer jullie nog en geniet ten volle van de laatste daagjes. ’t Zal iets zijn dat je niet snel vergeet.

  PS: een super gelukkige verjaardag, Laura!!🎈
  PPS: ben stiekem echt stikjaloers 🙃

  XXX
  Louise

  Like

 4. Lieve hummies,

  Verschillende mensen hebben het al vermeld, maar het ziet er daar warm, intensief, emtioneel en verrijkend uit. Wat een hartverwarmend project dat jullie dit jaar steunen! Elk verhaal van jullie reis doet mij ook onmiddellijk terugdenken aan elk mooi moment dat wij hebben mogen beleven twee jaar geleden.
  De kindjes en volwassenen zullen jullie zeker hard missen (en omgekeerd zonder twijfel ook).

  Geniet nog van de laatste momenten samen in het culturele Marokko!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s